Joka kesäinen ötökkäkarkoite keskustelu rupeaa käymään taas kuumana ja ajattelimme kirjoitella asiasta tällä kertaa hieman eri näkökulmasta.

Olemme pohtineet onko toimivia iholle laitettavia ötökkäkarkotteita oikeasti edes olemassa? On totta, että osa tuotteista tekee joksikin aikaa suojan ötököitä vastaan, mutta kuinka pitkä itse suoja-aika on? Se on monen asian summa, johon vaikuttaa mm. sää sekä vuorokauden aika.

Muutama fakta ötökkäkarkotteiden toimintaperiaatteesta

Kaikkein käytetyimmät hyönteismyrkkyt eivät ole kovin pitkävaikutteisia, vaan ne hajoavat nopeasti auringonvalossa. Osa hyönteismyrkyistä vaikuttaa hyönteisten hermostoon estäen niiden normaalin syömiskäyttäytymisen. Aineet ei kuitenkaan ole vaikutusmekanismiltaan täydellisiä. Saadakseen myrkkyannoksensa on hyönteisen ensin purtava yksilöä ja tämä tietenkin tarkoittaa ihokontaktia ja hyönteisen antigeenien leviämistä ihoon puremiskohdasta.

Faktaa vai fiktiota?

Onko näistä tuotteista oikeasti mitään apua ötökkävaivaan vai ovatko ne vain turhia ympäristömyrkkyjä joita suihkutellaan hevosen iholle, samalla tuhoten pölyttäjien elinympäristöä? Kuinka moni on kokeillut miltä nämä aineet tuntuvat omalla iholla kesähelteillä ihanassa auringon paisteessa? Tai moniko käyttää samoja aineita itsellään sienimetsään mentäessä?

ArcticSpray on laiduntavan eläimen ykköstuote

Arcticvet tuotesarjasta löytyy myös “ötökkäkarkoite” ArcticSpray, jolla on muitakin ominaisuuksia kuin ötököiden karkoitus. Voimakas kotimainen hautatervan tuoksu toimii tässä tuotteessa hyönteisten karkoittajana. Hautatervalla on myös muita etuja, se muun muassa lievittää ihoärsytystä sekä kutinaa.

Kotimaiset raaka-aineet

ArcticSpray on tehty kotimaisista raaka-aineista. Sen pohja-aineena on käytetty kotimaisia luomuöljyjä rypsi- ja hamppuöljyä. Nämä kotimaiset öljyt imeytyvät nopeasti iholle pehmentäen sitä, tukkimatta herkkiä ihohuokosia.

ArcticSprayn vaikuttavana aineena toimii siankärsämö, joka hillitsee tulehduksia sekä lievittää kipua ja kutinaa. Antiseptiset hunaja sekä mehiläisvaha hoitavat ärsyyntynyttä ihoa ja nopeuttavat sen paranemista.

Vitamiineilla on myös oma tehtävänsä ArcticSprayssa, E-vitamiini lisää tuotteen säilyvyyttä sekä hoitaa ihoa, rauhoittaa ihotulehduksia sekä lisää ihon uusiutumiskykyä.

Sopii kaikille vauvasta vaariin

ArcticSpray on laboratorio olosuhteissa suunniteltu, tutkittu ja turvallinen kotimainen tuote, joka soveltuu niin tiineille, kuin imettäville tammoille sekä vastasyntyneille varsoille. ArcticSpraylla ei ole doping varoaikaa, joten sitä voi huoletta käyttää myös kilpahevosilla, niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

ArcticSprayn löydät jälleenmyyjiltämme sekä verkkokaupastamme.