Kuivan kesän jäljiltä ovat kaviot kovilla ja olemme saaneet paljon kysymyksiä mitkä meidän tuotteistamme soveltuvat kavioiden hoitoon.

Tuotesarjamme moniottelija, Arcticspraytä  voidaan käyttää kavioiden hoitoon monien muiden käyttötarkoitustensa lisäksi. Arcticspray sisältää kotimaista hautatervaa,joka on oiva raaka-aine kavioiden hoidossa antibakteerisuutensa ansiosta. Arcticsprayn pohja-aineena toimivat kotimaiset luomu-öljyt,jotka imeytyvät hyvin ja kuljettavat hoitavat aineosat tehokkaasti perille. Öljyt sisältävät mm.omega-3 ja -6 rasvahappoja, jotka edesauttavat mm.vaurioituneen sädekudoksen uusiutumista.

Kuivan kesän jälkeen tulee tietysti joka vuotinen märkä syksy ja ainakin Varsinais-Suomessa on näin loppu kesästä satanut vettä jo ihan liiankin kanssa. Kosteus tekee tietysti hyvää kesän kuivattamille kavioille, mutta on sillä omat haittapuolensakin kuten sädemätä ja kurarupi.

Hyviä käyttökokemuksia sädemädän hoitoon ollaan saatu meidän pihkasuihkeella, joka luonnollisestikkin sisältää reippaan määrän kotimaista kuusenpihkaa. Pihka on antiseptinen ja sen on tieteellisesti todistettu tehoavan moniin bakteereihin(mm.kynsisieniin) ja bakteerin aiheuttama ongelma sädemätäkin on.

Parhaan hoitotuloksen saatte käyttämällä kumpaakin tuotetta yhdessä. Puhtaaseen kavioon suihkautetaan ensi pihkasuihke ja tämän annetaan kuivahtaa, jonka jälkeen päälle suihkautetaan Arcticspray.

Tärkeintä kavioiden hoidossa on kuitenkin yhteistyö osaavan kengittäjän/vuolijan kanssa :)