Kiitos, kun valitsit kotimaisen ArcticVet tuotteemme.
Sinullekkin tutuksi tullut tuotteemme ArcticSpray 500ml Hevosille ja laiduntaville eläimille on
saanut uuden päivitetyn etiketin sekä tuotetiedot.

ArcticSpray on nyt luokiteltu EU:n CLP-asetuksen vaatimusten mukaisesti

Etiketti ja tuotetiedot on päivitetty vastaamaan eläinten ihonhoitotuotteiden vaatimuksia (kemikaalilaki) ja tuote on nyt luokiteltu lainsäädännön mukaisesti.

Viranomaisille iso kiitos hyvästä yhteistyöstä. Onneksi meillä on ollut apuna myös tuotekehityksen ammattilaiset sekä tutkimustyötä. Eläinvalmisteet kuuluvat kemikaalilainsäädännön piiriin. Monet tavanomaiset raaka-aineet kuten etanoli, terva tai eteeriset öljyt muuttavat valmisteen etikettimerkintöjä. ArcticSprayssa raaka-aine on kotimainen hautaterva ja sen pitoisuuden ollessa yli 1% vaaditaan CLP-asetuksen mukaiset etikettimerkinnät.

uusittu etiketti turvamerkintöineen:

 

Tässä vielä varoitusmerkkien tarkoitukset jotka koskevat ArcticSpraytä:

Syttyvä

Syttyvä-merkki on Arcticsprayssä kotimaisten luomuöljyjen takia, jokainen meistä maalaisjärjellä ymmärtää ettei öljyjä tule suihkuttaa avotuleen. Harva kuitenkin suihkuttaa hevostaan millään aineilla avotulen läheisyydessä tai esimerkiksi tupakoi samalla kun käyttää hoitotuotteita. Arcticspraylle on tehty ylimääräinen laboratoriotutkimus sen leimahduspisteestä, jotta varmistuimme tuotteen turvallisuudesta.

Terveysvaara

Terveysvaara-merkki on Arcticsprayssä, koska sen sisältämä terva saattaa aiheuttaa allergisenreaktion. Kuten kaikissa tuotteissa, eivät kaikki raaka-aineet sovi aina kaikille. Arcticspray sisältää kotimaista hautatervaa ja kaikille se ei sovi raaka-aineena ihon hoitoon, suosittelemmekin aina testaamaan kaikki tuotteet ensin pienelle alueelle, jotta selviää aiheuttaako ko tuote reaktioita.

Syövyttävä

Syövyttävä-merkki ArcticSprayssä ei suinkaan tarkoita, että tuote olisi itsessään syövyttävä, vaan tässä tuotteessa se tarkoittaa, että tuotteen joutuessa silmiin aiheuttaa se ärsytystä. Tämähän on melko itsestään selvä asia ja silmien sekä pään läheisyydessä tuotetta ei tule suihkuttaa vaan se tulee pyyhkiä liinaa tai sientä käyttäen pään alueelle.

ArcticSpaytä voi siis jatkossakin käyttää huoletta

Kunhan muistaa huomioida edellämainitut asiat

-ei saa suihkuttaa avotulenläheisyydessä

-ei suihkutella pään läheisyydessä, vaan käytetään tuotteen levittämiseen sientä tai liinaa

-testataan aina kaikki uudet tuotteet ensin pienelle alueelle

-kesähelteillä suosittelemme lisäämään Arcticspraytä aina iltaisin tai aikaisin aamulla

 

Mikäli sinulle heräsi lisäkysymyksiä tai koet tarvetta palauttaa aiemmin ostamasi tuotteen meille puutteellisten merkintöjen vuoksi, ethän epäröi olla yhteydessä meihin.
Yhteistyöterveisin,
Kirsi ja Niina
ArcticVet tiimi

Lisätietoja:
[email protected]
p.040 5644096/Niina
p.040 5634573/Kirsi