Kuten tiedetään on iho niin meidän ihmisten kuin eläintenkin suurin elin. On siis tärkeää, että ihosta pidetään hyvää huolta varsinkin, kun valmistaudutaan ihanaan kesään ja tulevaan laidunkauteen.

Kesällä hevosten iho on koetuksilla. Kuuma aurinko porottaa ja monet hyönteiset saapuvat hevosten riesaksi. Hevosen ihoa suojaa karvapeite, mutta myös hevosen iho tarvitsee hellavaraista hoivaa kesäkaudella.

Aloita valmistelut ajoissa

Jotta hevosen iholla olisi mahdollisimman hyvät valmiudet kesän rasituksille, tulisi sen valmisteleminen aloittaa jo hyvissä ajoin keväällä.

Kun sää ja olosuhteet sallivat pestään hevonen hyvin, tähän puuhaan soveltuu parhaiten ArcticVet shampoo , joka pesee hellävaraisesti talven liat pois hevosen iholta hoitaen sitä samalla. Shampoo sisältää kotimaista metsämikrobiuutetta jonka hyödyistä voit lukea kattavammin aiemmasta blogistamme. Shampoolla peset ihon hellästi ja samalla luot hevosen iholle suotuisamman mikrobiympäristön. Mitä monimuotoisempi mikrobisto elimistössä on, sitä paremmin se pystyy suojautumaan.

Shampoo sisältää mahtavia kotimaisia yrttejä, kuten siankärsämö ja nokkonen, jotka hoitavat ja kosteuttavat ihoa sekä tuovat upean kiillon karvalle.

ArcticVet Hoitosuihkeella on helppo ylläpitää ihon monipuolista mikrobiomia päivittäin. Suihkaus sinne ja tänne ja hyvät mikrobit ovat iholla.

Hoitosuihke sisältää useita nimensä mukaisia hoitavia raaka-aineita kuten kotimaista siankärsämö- ja nokkosuutetta, kauraproteiinia sekä pellavaa.

Moni on kysynyt että minne tätä sitten suihkutetaan, jotta ne metsämikrobit pääsevät tehoamaan?

Mikäli hevosella ei ole mitään ongelma kohtaa, jota pitäisi hoitaa(esim.kuivaa tai hilseilevää kohtaa ihossa)suosittelemme suihkauttamaan hoitosuihketta harjan tai hännänmartoon, vatsan alle, kainoloihin, takajalkojen sisäpinnoille eli paikkoihin joissa iho joutuu kesäkaudella luonnollisesti koville mm ötököiden tai auringon paahteen takia.

Valitse hevoselle sopivat hoitotuotteet

Hevosen ihon ph on neutraali eli 7. Ihmisille tarkoitetut ihonhoitotuotteet kuten shampoo ja hoitosuihkeet on tarkoitettu hoitamaan ihmisten ihoa ja sen ph on 4,5-5,5 . Muistathan käyttää eläimille siis aina niille tarkoin suunniteltuja tuotteita.

Kiitos, kun valitset kotimaiset tuoteet!

Aurinkoista laidunkesää,

ArcticVet tiimi