Vaivaako hevosta uudet "elintasosairaudet"?

Oletko joskus pohtinut mistä johtuvat lemmikkiemme, hevosten ja koirien korkeat elintason tuomat ongelmat? allergiat, tulehdukselliset suolistosairaudet, aineenvaihdunta ongelmat yms

Me olemme pohtineet sitä paljon ja olemme tulleet siihen tulokseen, että myös lemmikkimme niin hevoset, kuin koiratkin elävät nykyään aivan liian mikrobiköyhässä ympäristössä. Elinolosuhteet ovat kaupungistuneet ja maaperä on köyhtynyt. Tämä on osaltaan vaikuttanut myös uusien yleistyneiden sairauksien lisääntymiseen. Elinympäristömme mikrobikanta on  köyhtynyt aikojen saatossa.

Ei huolta, meillä on vihdoinkin tarjota ratkaisu tähän ongelmaan, olemme nimittäin ensimmäisenä maailmassa pullottaneet hevosille ihonhoitotuotesarjan Reconnectin nature, joka sisältää metsämikrobiuutetta eli miljardeja hyviä mikrobeja, suoraan puhtaasta metsämaasta. Tämä uusi raaka-aine ei suinkaan ole mitään hölyn pölyä, vaan Helsingin ja Tampereen yliopistojen tutkija sekä kaupallistaja ryhmän kehittämä raaka-aine, josta me olemme suunnitelleet hevosille sopivan tuotesarjan , jonka reseptiikasta vastaa myös niin ikään Suomalaiset alansa ammattilaiset.

Miten metsämikrobit toimivat?

On oikeasti ollut nerokasta kehittää tämä kyseinen raaka-aine vaikuttamaan iholla. Se soveltuu hevosten tarpeisiin erinomaisesti, koska hevosia harjataan päivittäin ja pestään tasaisin väliajoin, näin tuotteita on helppo käyttää päivittäin vaivattomasti. On myös huomattavasti helpompaa suihkuttaa ainetta iholle, kuin vaikka ruiskulla ruutata suuhun. Metsämikrobit siis vahvistavat ihon mikrobiomia ja mikrobien tiedetään kahden viikon käytön jälkeen vaikuttaneen suotuisasti suolistomikrobeihin asti. Melko vaikuttava Suomalainen innovaatio siis kyseessä.

Muutama fakta tutkitusta tiedosta

Tutkimukset osoittavat, että käsiin hierottava metsäinen maa-aines lisää suoliston ja ihon mikrobiston monipuolisuutta(Ylen artikkeli). Nykyisen tutkimustiedon valossa laaja mikrobialtistus suojaa ihmistä monilta immuuni- ja autoimmuunisairauksilta ja sama pätee myös eläimiin, hevosiin ja koiriin. Tutkimus perustuu biodiversiteettihypoteesiin. Kun immuunipuolustusjärjestelmä ei saa riittävästi harjoitusta, se ei välttämättä osaa erottaa elimistölle oikeasti vaarallisia mikrobeja harmittomista altisteista. Seurauksena voi olla esimerkiksi allergia, jossa immuunipuolustusjärjestelmä hyökkää harmitonta siitepölyä vastaan. Elimistön turvajärjestelmä voi myös hyökätä suoliston normaaleja mikrobeja vastaan, mikä voi aiheuttaa kroonisen suolistosairauden.

Metsämikrobiuute vahvistaa luonnollisella tavalla vastustuskykyä.

Reconnecting Nature-Metsämikrobiuute

-Tutkittu ja turvallinen niin eläimille kuin ihmisillekin.

-Metsästä löytyvä mikrobisto tukee immuunijärjestelmän toimintaa.

-Jo kahden viikon altistuminen vaikuttaa ihon mikrobiston lisäksi myös suolistomikrobeihin asti suotuisasti.

-Mitä monipuolisempi ihon mikrobisto on, sitä paremmin elimistö pystyy suojautumaan haitallisia viruksia ja bakteereja vastaan.

Lisää aiheesta:

Uute Scientific

"Mikrobiologit ja lääkärit tutkivat lapsia, koiria ja hiiriä selvittääkseen, kuinka näkymätön luonto auttaa ihmistä. Miten maaperäbakteerien terveysvaikutukset syntyvät?" Lue artikkeli: Mullan eliöt pitävät meitä terveinä. Helsingin yliopisto, Yliopisto-lehti Y/06/17.
Lehtimäki, J., Sinkko, H., Hielm-Björkman, A., Salmela, E., Tiira, K., Laatikainen, T., ... & Ruokolainen, L. (2018). Skin microbiota and allergic symptoms associate with exposure to environmental microbes. Proceedings of the National Academy of Sciences, 115(19), 4897-4902.
Ylen artikkeli koskien metsämaan vahvistavasta vaikutuksesta immuunijärjestelmään.
Kemikaalicoctail kirjoitti myös metsämikrobeista aikoinaan.