Elokuinen aamu alkoi aurinkoisena ja Team ArcticVet lastasi autoon tarkoin valituja tuotteita sekä rekvisiittaa Leijonan luola Suomi-ohjelman kuvauksiin. Matka Paimiosta kohti Pasilaa starttasi hyvissä ajoin ja autossa vallitsi jännittynyt mutta positiivinen tunnelma, kun myyntipuhetta harjoiteltiin vielä viimeisen kerran.

Pasilassa meitä oli vastassa ihanan energinen Yellowfilms-porukka joka jaksoi rauhoitella ja tukea meitä ajoittain liiankin ylivoimaisen jännityksen kanssa. Meitähän nimittäin jännitti ja paljon. Eihän meillä ollut mitään kokemusta TV ohjelman tekemisestä, saatika luontevasta esiintymisestä. Onneksi paikalle saapui pian myös Erja ja maailman ihanimmat minit Fille ja Nuutti.

Nämä pikku söpöläiset ovat kokeneita esiintyjiä ja olleet monessa mukana, on se kumma juttu, kun "hevostyttö" saa riimunnarun käteensä muuttuu tekeminen saman tien-paniikki katoaa ja sitä keskittyy vain siihen hetkeen ja olemiseen yhdessä hevosen kanssa.

  

Odottavan aika oli pitkä, ennen kenraaliharjoitukseen pääsemistä käytiin toki maskissa ja aseteltiin tuotteiden esillepano valmiiksi.

Mukaan liittyi myös yrityskummimme Janne, jonka kanssa oli alusta asti sovittu, että jos kutsu kuvauksiin tulee lähtee Janne vastaamaan yritystämme koskeviin numerokysymyksiin. Jannella on numerot hallussa!

   

Hiljaisuutta. Ja kuvaus käy!

Vihdoinkin pitkä päivä rupesi tulemaan päätökseen, me olimme päivän viimeinen yritys joka kuvattaisiin. Tässä oli mukavasti huomioitu ponien osallistuminen kuvauksiin ja iltasella Pasila oli rauhallinen paikka lähteä ja saapua hevostrailerin kanssa, verrattaen hektiseen päiväruuhkaan.

Vielä viimeiset meikit, mikitykset sekä ohjeet ja olimme valmiina kävelemään käytävää pitkin kohti leijonien kitaa.

Itse kuvaus setti kesti hieman toista tuntia, joten se mitä te näitte 9 minuuttia ei ollut tietenkään koko totuus.

Tässä loput 51 minuuttia meidän sanoin kerrottuna:

Sisääntulo ja myyntipuhe

Än, yy,tee, nyt...

ja niin alkoi meidän sisääntulo marssimme kameran kulkiessa metrin päässä meidän edessä kohti leijonien rivistöä.

Voi sitä huokausten ja ihastelun määrää kun ovesta astui sisään yrittäjät yhdessä pienten söpöjen ponien kanssa.

Meidän myyntipuhe alkoi vahvasti, ensimmäinen osuus meni niinkuin pitikin....mutta sitten meidät valtasi totaali jäätyminen ja kumpikaan ei muistanut mitä tässä kohtaa pitää sanoa. Todellisuudessa tilanne kesti vain sekunnin murto-osan mutta meistä se tuntui ikuisuudelta.

Onneksi olimme etukäteen käyneet tilanteen läpi ja sopineet että tapahtui mitä hyvänsä jatketaan vain puhumista jostain kohtaan. Tuotanto oli saanut hienosti leikattua kohdan näytämään luontevalta ja "virheemme" ei edes välittynyt kotisohville asti.

Tässä on pihkalaastari, tulevaisuuden tuote...

...tuote joka tulee mullistamaan laastari markkinat. Pihkalaastarissa yhdistyvät kaksi tärkeää ominaisuutta se muodostaa suojaavan kalvon ja sisältää kaikki pihkan parhaat ominaisuudet. Tän tuotteen pohja-aineena toimii vesi ja siinä on vain neljää kotimaista raaka-ainetta, joista pihka on pääosissa.

Mihin sitä käytetään?

-kohtiin jotka tarvitsevat hoitavaa suojaa

Kenelle se on tarkoitettu?

-ArcticVet pihkalaastari on tarkoitettu näille meidän eläinystäville ja kaverikseen se onkin nyt saanut Arctic365 pihkalaastarin joka on tarkoitettu teille ihmisille.

Nyt me tarvitaankin Leijonat teidän apua siihen , että tää Arctic365 pihkalaastari saadaan menestyksekkäästi ihmistenmarkkinoille!

HEI! Tervetuloa tiimiin, kuka lähtee meidän kanssa valloittamaan laastari markkinoita?

Jota kuinkin noin se meidän myyntipuhe meni. Aikaa sille oli varattu vain 2 minuuttia ja annettua aikaa ei saanut ylittää. Tämän jälkeen alkoi keskustelu ja kuten arvata voi mahtui tuntiin paljon puhetta, myös niistä numeroista, katteista, meistä, meidän taustoista, Yrityskummin roolista jne. Me oltiinkin sitä mieltä, että meistä olisi voinut tehdä yhden kokonaisen jakson tai kenties ihan kokonaisen ohjelman.

Se on kumma juttu, että jännitys karisi ensimmäisen kahden minuutin jälkeen ja Leijonat olivat hyvin rehtejä ja suhtauttuivat meihin myötämielisesti. Palaute ja kehitysideat olivat hyviä. näin jälkikäteen on tietysti myös helppo pohtia mikä tuolla tapaamisessa meni putkeen ja mikä ei. Seuraavalla kerralla osaamme tehdä asiat toisin.

 

Jari Sarasvuo

"Ilman pihkaa viikingit eivät olisi valloittaneet Englantia" J.Sarasvuo

Jari oli ehdottomasti leijonista kaikista avoin ja kiinnostunein pihkalaastarista, sen ominaisuuksista ja toimivuudesta.

Hän oli myös selvästi elämänsä aikana testannut pihkan parantavia ominaisuuksia, joten omakohtaista kokemusta asiasta löytyi. Sarasvuo innostui jopa testaamaan laastaria, tosin se ei mennyt ihan putkeen koska herra ei lukenut käyttöohjeita. Tilanne rentoutti jännittyneen ilmapiirin ja ihana naurun täyttämä kohtaus näytettiin myös televisiossa.

"Se kiehuu"-huudahti Sarasvuo. No ei se mitään kiehu vaan se on ihan normaali kemiallinen reaktio, kun ponneaineet tulevat pullosta ulos ja poistuvat liuoksesta. Tätä kyseistä kiehuntaa/kuplimista esiintyy, kun laastaria suihkutetaan liikaa hoidettavalle alueelle tai hoidettava alue on pesun jälkeen märkä. Tämä on siis täysin normaali ja vaaraton reaktio.

Sarasvuo ymmärsi myös tuotteen markkinakoon ja vaikka kameli kohtaus näytettiinkin ikään kuin vitsinä, oli siinä kuitenkin totuuden perää ja tuotteistamme löytyy myös arabiankieliset etiketit, koska ne ovat olleet mukana Dubain maailman näyttelyssä ja herättäneet mielenkiintoa myös siellä päin maailmaa.

Toivottavasti pääsemme myöhemmin kuulemaan parantuiko Jarin varvas pihkan ansiosta.

Kim Väisänen

-Onko tässä tutkitusti sellaisia ominaisuuksia, että haava paranee nopeammin?

Erinomaisen kysymyksen esitti Väisänen, pihkasta on vuosisatojen käyttökokemukset ihan globaalisti ympäri maailman. Sitä on osattu käyttää niin suomen talvisodassa, kuin jo Egyptin pyramiidien rankentamisen alkuaikoina. Pihkalaastarissa yhdistyvät juurikin vanhat perinteet uuteen nykyteknologiaan.

 

 

Noora Fagerström

Noora oli selkeästi innostunut hahmottamaan tuotesarjamme kokonaisuuden. Loppu spiikissään hän sanoo, että "mua hämää se kun mä en loppupeleissä tiedä kun tätä markkinoidaan eläimille, et onko tää nyt sitä eläinten vai ihmisten laastaria"

No niin siinähän se ongelman ydin sitten tulikin!Meidän piti mennä ohjelmaan vain pihkalaastarilla, mutta loppumetreillä emme pysyneet suunnitelmassa vaan mukaan lähtivät myös muut meidän huipputuotteet. Muiden tuotteiden mukaanotto vei huomion laastarilta ja lyhyt aika mikä meillä olis siellä käytettävänä ei riittänyt laastarin esille tuomiseen.

Ja meitä jäi kyllä harmittamaan, ettemme kaikessa jännityksessä ja puhetulvassa osanneet vastata Nooran esittämään kysymykseen.

Se kysymys oli:Missä te näette yrityksenne tulevaisuudessa?

Vastaus siihen on:Olemme Suomen ja maailman tunnetuin Pihkalaastarin valmistaja. Tuoteperheemme on kasvanut myös muilla tuotteilla, jotka tukevat arvomaailmaamme.Uusi Suomalainen Pihkalaastari nähdään markkinoilla modernina, mutta vanhoja perinteitä
vaalivana laadukkaana luonnonmukaisena hoitotuotteena.Tuoteemme ovat korkeasti brändättyjä, ja siten täydellisen skaalautuvia eri
maantieteellisille markkinoille ja asiakasryhmille.

 

Jenni kynnös

Te vaikutatte ihan mahtavalta tiimiltä, mikä on teidän vahvuus tiiminä? No, ehdottomasti se , että me tartutaan tuumasta toimeen ja työskennellään parhaiten pienen paineen alla. Tässä kohtaa kerromme tarinan koronan alkuajoilta, jolloin koko maailma oli sekaisin, ihmiset peloissaan ja se käsidesi oli loppu kaikkialta. Me tartuttiin tuumasta toimeen ja tehtiin 3 viikkoa käsidesiä 24/7 jotta meidän oman alueen apteekeilla oli jotain mitä myydä asiakkaille. Ei se korona meitäkään mitenkään suosiollisesti kohdellut, vaan olimme ihan samassa tilanteessa, kuin monet muutkin yritykset, Jälleenmyyjät eivät uskaltaneet ostaa tuotteita varastoon ja tapahtumat loppuivat yhdessä yössä. Meillä oli suunniteltu iso markkinoilletulo keväälle 2020, mutta sitä ei koskaan tullut. Me keskityttiin siis luomaan uusia tuotteita, jotka näkisivät päivän valon, kun ajat taas muutuisivat paremmaksi.

Voi Jenni sä olet niin oikeassa! Asiakasta pitää todella ohjata tekemään parempia valintoja. Se tie on hidas, mutta sopii meidän arvomaailmalle. Ehkä me lähitulevaisuudessa löydämme brändilähettilään joka kertoo näistä asioista somessa tulevaisuuden nuorille, jotta maailma muuttuu.

Elias Aalto

Elias oli meidän ehdoton suosikki leijona. Valitettavasti kohtaaminen leijonan luolassa ei kuitenkaan ollut ehkä niin positiivinen kuin olimme itsemme antaneet odottaa. Arvostamme suoraa puhetta, mutta vertaukset kuolemanlaaksoon ja välinpitämätön asenne korona-aikaan jäivät ehkä hieman hampaankoloon. Elias hyvä, kaikki yritykset eivät selviytyneet voittajina koronasta, vaan useat kamppailevat sen jälkipyykissä edelleen. Meidän yrityksemme syntyi vain puolivuotta ennen koronaa ja sen jälkeen kevääseen 2022 olivat tapahtumat pois ja maailmantilanne kaaoksessa. Tulihan koronan jälkeen vielä sitten yksi sotakin ja nyt pukkaa taantumaa. Me ei puhuttais kuolemanlaaksosta vaan sitkeästä Suomalaisesta yrittäjyydestä!

 

Me ollaan mahtavia tuotekehittelijöitä

Meillä oli selkeä suunnitelma, että ohjelmaan mennään pihkalaastari edellä ja alunperin leijonille piti ojentaa vain pihkalaastarit, mutta loppumetreillä päädyttiinkin laittamaan tuotekasseihin myös muut tuotteet, koska taustatyö oli kertonut, että useilla Leijonilla on lemmikkejä kotona. Ajattelimme siis, että on mukavaa, kun jokainen saa kotiin viemisiksi tuotepaketit.

VIRHE! tästä syystä emme saaneet pidettyä kekustelua pihkalaastarissa vaan se rupesi rönsyilemaan myös muiden tuotteidemme ympärillä. On totta, että meillä on ihan mahtavat kotimaiset raaka-aineet tuotteissamme ja meillä on ensimmäisenä maailmassa lisenssi metsämikrobiraaka-aineeseen eläintuotteille. Tuotannollisesti jakso oli myös leikattu meistä hieman hassusti, koska kohtaukset hieman hyppelivät ja saattoivat antaa epämääräisen kuvan puheistamme.

Miksi olimme kehittäneet tuotesarjan? Halusimme tuotteet jotka ovat myös käytäjilleen turvallisia, jaksossa otamme esiin huolemme mm nuorten tyttöjen hevosharrastuksen ja sen asian miten nuoret altistuvat eri kemikaaleille, joita käytetään hevosten hoidossa. Metsämikrobeille altistuminen tuo täysin vastakohdan asialle, käyttämällä tuotetta, jossa on metsämikrobeita on altistuminen positiivinen asia.

Meillä on hirveä nälkä, me halutaan kasvaa isoiksi

ja siihen me tarvitaan apua! Tällä kertaa eivät leijonat lähteneet avuksi.

Mutta lainaten Kim Väisäsen sanoja"joskus pitää mennä kauas,jotta näkee lähelle." Meidän mukanamme ollut yrityskummi Janne jatkaa yhteistä matkaa kanssamme. Lopputulos ei siis ollut lainkaan huono!

Ja niin me kävelimme ulos leijonan luolasta aploodien saattelemina.

Kokemus oli mieletön ja ulos käveltiin hymyssä suin, koska me tiedetään tämä on tulevaisuuden tuote. Tuote, joka tulee mullistamaan laastarimarkkinat!

 

Jos just sä koet, että voisit olla meidän puuttuva palanen, niin älä epäröi olla yhteydessä meihin.

Olit sitten tuotteistamme kiinnostunut jälleenmyyjä, sosiaalisenmedian vaikuttaja, sijoittaja, maailmanparantaja you name it!

ole rohkeasti yhteydessä, muutetaan maailmaan!

Niina, Kirsi ja Janne

ArcticVet tiimi