Pihka on jo koko kansan tuntema raaka-aine, sen parantava voima ja käyttötarkoitukset on monellakin tapaa onnistuttu tuotteistamaan tähän päivään. Hyvä niin!

Jo vanhakansa tiesi pihkan parantavan voiman ja kautta aikojen on pihkavoiteita käytetty mm. palovammojen sekä muiden ihovaurioiden hoidossa. Pihkasalvoja on tehty niin voihin kuin sianihraakin. Tänä päivänä pihkavoiteet ovat useasti joko luonnonöljy tai vaseliini pohjaisia.

 

Miksi me olemme valinneet luonnonöljyt hevosten ihonhoiton?

Käyttämämme luonnonöljyt ovat kotimaisia ja ne tuotetaan meille lähimaatiloilla. Luonnonöljyt ovat siis tietoisesti tehty ekologinen valinta. Luonnonöljyt myös imeytyvät hyvin nopeasti ja kuljettavat paremmin pihkan vaikuttavat aineet perille.

Luonnonöljyt sopivat mitä parhaiten hevosten ihonhoitoon ja soveltuvat paremmin myös mm haavautumien sekä ihorikkojen hoitoon, joihin vaseliinia ei suositella taas käytettävän lainkaan. Luonnonöljyissä on myös paljon vaikuttavia aineita, joiden tiedetään olevan ihon hoidolle hyväksi. Pihka voidetta voidaan  käyttää hevosille samoihin vaivoihin kuin ihmisillekkin.

 

Pihkan pitosuus tuotteissa

Kuinka paljon aitoa pihkaa löytyy ArcticVetin pihkasalvasta? Kuinka paljon voin käyttää
pihkavoidetta hevosen hoitoon?

On mahtavaa, että pihkatuotteita löytyy nykyää myös lääkefirmojen valikoimista, apteekkituotteena se tuo pihkatuotteille luotettavuutta. On tieteellisesti todistettu, että 10% pihkapitoisuus pihkavoiteissa on riittävä hoitamaan todettu ongelma.

Valitessasi pihkavoidetta tulee sinun huomioda, että hevosille tarkoitettujen tuotteiden koostumus on suunniteltu hoitamaan eläinten ihoa. Ihmisten ja eläinten iho eroaa jonkin verran kerroksiltaan toisistaan ja ihmisen ihon Ph on huomattavasti alhaisempi kuin hevosystäviemme neutraali ihon Ph. Eläintuotteissa nämä asiat on siis otettu huomioon, joten voit huoletta käyttää ArcticVet pihkavoidetta.

ArcticVet pihkavoide hevoselle

Kotimaisista raaka-aineista tehty, hevosten ihoa ajatellen. Pihkavoiteen Ph on neutraali ja soveltuu hevosten ihon hoitoon erinomaisesti. Pihkavoide imeytyy nopeasti hoidettavalle alueelle ja kotimaiset luonnonöljyt kuljettavat pihkan hoitavat aineosat hyvin perille. Pihkavoide sisältää luonnollista e-vitamiinia, joka on iholle tärkeä vitamiini ja toimii tuotteessa myös luonnollisena säilöntäaineena.

Pihkavoide soveltuu hyvin erilaisten iho-ongelmien hoitoon. Pihkalla on tutkitusti eri bakteereja ja sieniä tuhoava vaikutus, joten pihkasalvalla hoituvat hyvin mm kurakuvet ja rivi ongelmat. Pihkavoide myös nopeuttaa ihovaurioiden paranemista, joten se on hyvä tuote sekä hiertymien, että rikkoutuneen ihon hoitoon.

 

ArcticVet Pihkasuihke

Useiden vuosien tuotekehityksen tuloksena syntyi täysin kotimainen pihkasuihkeemme. Pihka on suihkeen muodossa ja se muodostaa pihkamaisen suojaavan kalvon hoidettavalle alueelle. Pihkasuihke tarjoaa nopean avun hevosen iho-ongelmien hoitoon.

ArcticVet pihkasuihke sisältää suomalaista kuusenpihkaa sekä siankärsämöuutetta.

Pihkasuihke on lääkekaapin ykköstuote ensiapuun! Pihkasuihke on hoitava ja desinfioiva sekä luonnon raaka-aineiden ansiosta biohajoava. Kuusenpihkalla tiedetään olevan bakteereja ja sieniä tuhoava vaikutus, joten pihkasuihke soveltuu hyvin mm. sädemädän ja erillaisten iho-ongelmien hoitoon hevosilla.

 

Huomioitavaa pihkatuotteiden käytössä

Pihkatuotteet eivät sovellu hartsiyliherkille. Todella harvoin eläimet ovat herkkiä pihkatuotteille, mutta on kuitenkin hyvä testata tämä pienelle hoidettavalle alueelle.

Emme suosittele pihkatuotteiden päivittäistä käyttöä, pihkatuotteita tulisikin käyttää aina kuuri luontoisesti maksimissaan noin kahden viikon ajan tai eläinlääkärin ohjeiden mukaan.

Muistathan aina kääntyä eläinlääkärisi puoleen hoitoa vaativien asioiden suhteen.

Osta tästä

Pihkavoide 200ml                                                Pihkasuihke 100ml