Tassujen talvihoidon perusta on hyvä ennaltaehkäisy

Siistit anturoiden välit ja sopivan pituset kynnet ovat peruslähtökohta koiran tassujen hoidolle. Näillä pienillä asioilla on iso merkitys tassujen ja koko koiran hyvinvoinnissa.

Talvi tuo omat haasteensa, pakkanen, jää, hiekoitussepeli sekä teiden suolaus rasittavat tassuja. Koiran tassujen kuntoa tulee seurata aktiivisesti ja mikäli koirakin nuolee niitä, on hyvä ruveta toimiin välittömästi. Toisilla koirilla kylmä ilma vähentää ihon kimmoisuutta ja kuivattaa ihoa, jolloin ulkoisella hoitamisella on suuri merkitys koiran hyvinvoinnille.

Anturoiden kuivuuteen, punoitukseen sekä lohkeiluun on hyvä kiinnittää huomiota ja hoitotoimenpiteet on hyvä aloittaa heti mikäli oireita on havaittavissa, jotta tilanne ei mene pahemmaksi.

Puhtaus ennen kaikkea

Tassujen hoito lähtee puhtaudesta, ulkoilun jälkeen on hyvä pestä tai pyyhkiä liat sekä tiesuolat pois tassuista. Vesi kosteuttaa kuivia anturoita, joten pesun jälkeen tassut tulee kuivata huolellisesti ja rasvata hyvin.

Tassurasvat hoitavat ja kosteuttavat kuivia anturoita ja lisäävät niiden kestävyyttä vaativissa olosuhteissa.

ArcticVet-hoitovoide on kosteuttava, hoitava sekä ihoärsytystä rauhoittava. Puhtaat kotimaiset raaka-aineet kuten kuusenpihka, siankärsämö sekä mehiläisvaha ovat hyvin hellävaraisia raaka-aineita. Kotimaisten luomuöljyjen ansiosta voide imeytyy hyvin.

Puhtaiden luonnon raaka-aineiden ansiosta tuote sisältää iholle tärkeitä antioksidantteja sekä C- ja E-vitamiineja.

        

Tassujen pieniä naarmuja hoidat näppärästi kotimaisella ArcticVet pihkasuihkeella, joka soveltuu haavojen ja kynsivaurioiden hoitoon.

Kovettumien sekä ihottumien hoitoon soveltuu parhaiten kotimainen ArcticVet pihkavoide.

Isojen käyttökoirien tassut hoidat näppärästi suihkutettavalla ArcticVet-hoitoöljyllä.