Kaupungistuminen uhkaa myös eläinystäviämme?

kyllä, myös lemmikkejämme vaivaa vastustuskyvyn puute.
Yhä useammat koirat asuvat urbaaneissa kaupunki olosuhteissa.
Heikentynyt vastustuskyky ja allergiat ovat arkipäivää myös lemmikeillämme.

Mennään metsään

Tiedetään, että "metsässä liikkuminen poistaa jo 5 minuutissa ihmisiltä stressiä".
Metsä tarjoaa myös monipuolisen mikrobiston, jolla on suuri vaikutus vastustuskykyymme ja  näin ollen myös lemmikkiemme vastustuskykyyn. Nykypäivän eläintenpito ja niiden elinolosuhteet ovat melko kaukana siitä mihin evoluutio on alunperin ne tarkoittanut. Toki lemmikkieläinten käyttötarkoitus ja paikka yhteiskunnassa ovat myös muokkautuneet aikojen saatossa. Mutta vastustuskyky ei ole muokkantunut samaan tahtiin soveltumaan urbaaniin, liian steriiliin ja mikrobiköyhään kaupunkiympäristöön.
Ensimmäisenä maailmassa kotimainen ArcticVet on pulottanut metsämikrobit myös lemmikkien mikrobiomia tukemaan luonnollisella tavalla. Tutustu uuteen  tuotesarjaamme.

Kotimaista osaamista lemmikkisi hyvinvoinnin tueksi

ArcticVet Reconnecting Nature™ tuotesarja sisältää lemmikkisi mikrobiomia tukevaa metsäuutetta.
Tarkoin valikoiduista Suomalaisista raaka-aineista valmistettu kosteuttava suojavoide, joka hoitaa ihoa sekä auttaa ylläpitämään ihon mikrobiomia luonnollisella tavalla. Soveltuu mm. tassuvoiteeksi, pikku naarmujen hoitoon ja kosteuttamaan kuivaa ihoa.
Päivittäiseen käyttöön kosteuttava hoitosuihke,  rauhoittaa ärtynyttä ihoa sekä tukee ihon hyvinvointia luonnollisella tavalla. Vesipohjainen ei sotke sisätiloissa.Suositellaan käytettäväksi aina mm. tassujen pesun yhteydessä. Natural Nordic Beauty Awards 2022 voittaja!PAras turkin hoitotuote.
Biohajoava shampoo lemmikkien hellavaraiseen pesuun. Metsäuute tukee lemmikkis vastustuskykyä luonnollisella tavalla.
Annetaan vaikuttaa 3minuuttia iholla jolloin luontoaltistus on syntynyt.
Kaikki tuotteemme valmistetaan käsityönä Varsinais-Suomen Paimiossa. Tuotteet ovat biohajoavia ja ne on pakattu hygienisiin pumppupulloihin, jotka on helppo kierrättää käytön jälkeen. Tuotteidemme reseptiikka on Suomalaisten alan ammattilaisten toimesta valmistettu. Avainlippu tuotesarja.
Tutustu lisää tuotteisiin.

Tutkimustietoa

Tutkimukset osoittavat, että käsiin hierottava metsäinen maa-aines lisää suoliston ja ihon mikrobiston monipuolisuutta. Nykyisen tutkimustiedon valossa laaja mikrobialtistus suojaa ihmistä monilta immuuni- ja autoimmuunisairauksilta ja sama pätee myös lemmikkeihin. Tutkimus perustuu biodiversiteettihypoteesiin. Kun immuunipuolustusjärjestelmä ei saa riittävästi harjoitusta, se ei välttämättä osaa erottaa elimistölle oikeasti vaarallisia mikrobeja harmittomista altisteista. Seurauksena voi olla esimerkiksi allergia, jossa immuunipuolustusjärjestelmä hyökkää harmitonta siitepölyä vastaan. Elimistön turvajärjestelmä voi myös hyökätä suoliston normaaleja mikrobeja vastaan, mikä voi aiheuttaa kroonisen suolistosairauden.
    Koira
"Mikrobiologit ja lääkärit tutkivat lapsia, koiria ja hiiriä selvittääkseen, kuinka näkymätön luonto auttaa ihmistä. Miten maaperäbakteerien terveysvaikutukset syntyvät?" Lue artikkeli: Mullan eliöt pitävät meitä terveinä. Helsingin yliopisto, Yliopisto-lehti Y/06/17.
Lehtimäki, J., Sinkko, H., Hielm-Björkman, A., Salmela, E., Tiira, K., Laatikainen, T., ... & Ruokolainen, L. (2018). Skin microbiota and allergic symptoms associate with exposure to environmental microbes. Proceedings of the National Academy of Sciences, 115(19), 4897-4902.