Kaupungistuminen uhkaa myös eläinystäviämme?

kyllä, myös lemmikkejämme vaivaa vastustuskyvyn puute.
Yhä useammat koirat asuvat urbaaneissa kaupunki olosuhteissa.
Heikentynyt vastustuskyky ja allergiat ovat arkipäivää myös lemmikeillämme.

Mennään metsään

Tiedetään, että "metsä poistaa jo 5 minuutissa ihmisiltä stressiä".
Metsä tarjoaa myös monipuolisen mikrobiston, jolla on suuri vaikutus vastustuskykyymme ja  näin ollen myös lemmikkiemme vastustuskykyyn. Nykypäivän eläintenpito ja niiden elinolosuhteet ovat melko kaukana siitä mihin evoluutio on alunperin ne tarkoittanut. Toki lemmikkieläinten käyttötarkoitus ja paikka yhteiskunnassa ovat myös muokkautuneet aikojen saatossa. Mutta vastustuskyky ei ole muokkantunut samaan tahtiin soveltumaan urbaaniin, liian steriiliin kaupunkiympäristöön.
Tutustu uuteen vastustuskykyä tutkitusti vahvistavaan tuotesarjaamme.

Tutkimustietoa

Tutkimukset osoittavat, että käsiin hierottava metsäinen maa-aines lisää suoliston ja ihon mikrobiston monipuolisuutta. Nykyisen tutkimustiedon valossa laaja mikrobialtistus suojaa ihmistä monilta immuuni- ja autoimmuunisairauksilta ja sama pätee myös lemmikkeihin. Tutkimus perustuu biodiversiteettihypoteesiin. Kun immuunipuolustusjärjestelmä ei saa riittävästi harjoitusta, se ei välttämättä osaa erottaa elimistölle oikeasti vaarallisia mikrobeja harmittomista altisteista. Seurauksena voi olla esimerkiksi allergia, jossa immuunipuolustusjärjestelmä hyökkää harmitonta siitepölyä vastaan. Elimistön turvajärjestelmä voi myös hyökätä suoliston normaaleja mikrobeja vastaan, mikä voi aiheuttaa kroonisen suolistosairauden.
    Koira
"Mikrobiologit ja lääkärit tutkivat lapsia, koiria ja hiiriä selvittääkseen, kuinka näkymätön luonto auttaa ihmistä. Miten maaperäbakteerien terveysvaikutukset syntyvät?" Lue artikkeli: Mullan eliöt pitävät meitä terveinä. Helsingin yliopisto, Yliopisto-lehti Y/06/17.
Lehtimäki, J., Sinkko, H., Hielm-Björkman, A., Salmela, E., Tiira, K., Laatikainen, T., ... & Ruokolainen, L. (2018). Skin microbiota and allergic symptoms associate with exposure to environmental microbes. Proceedings of the National Academy of Sciences, 115(19), 4897-4902.